
خودتحقیری؛ هم خزانه خالی است، هم قحطی زدهایم!
گام خبر: اگرچه سناریوی بدبخت جلوه دادن ایران برای انجام مذاکره با غرب در طول تمام 7 سال و نیم گذشته هیچ آورده ای برای مذاکره کنندگان نداشته اما این روزها در حالی که دولت ماه های پایانی مسئولیت خود را پشت سر میگذارد، سناریوی تکراری مذاکره دوستان و غربگرایان دوباره از سر گرفته شده است.به گزارش گام خبر 22 مهر سال 92 درست یک روز قبل از مذاکرات ژنو بود که رئیس جمهور در دانشگاه تهران حاضر شد و در سخنانی در جمع دانشگاهیان عنوان کرد: «با یک خزانه خالی با انبوهی از بدهکاری کار خود را شروع کردیم».
وی در جریان این سخنرانی کشور را نیازمند دیپلماسی علم دانست و گفت: 100 هزار میلیارد بدهی دولت به دو صندوق، گوشه ای از بدهکاری های دولت است.
محمدرضا نعمت زاده وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت نیز همان شب در برنامه تلویزیونی پایش از دلار 3 هزار تومانی دفاع کرد و گفت: اگرچه نمی توان قیمت ارز را دستوری تعیین کرد اما به اعتقاد من ارزش واقعی دلار در کشور 3 هزار تومان است، قیمت ارز باید واقعی شود. 1200 تومان قیمت واقعی ارز نیست!
درحالی که شب قبل از مذاکرات، سررسید زمان واریز یارانه های نقدی بود، دولت اما به بهانه کسری بودجه هزار میلیاردی یارانه نقدی را هم به حساب سرپرستان خانوارها نریخت.
این ادعای دولتی ها که اوضاع اقتصادی ایران بسیار خراب تر از آنی است که فکرش را می کردند نیز یکی دیگر از قطعه های پازل پالس به غرب در آستانه مذاکرات بود.
اظهارات و رفتار دولتمردان آن هم در شب قبل از مذاکرات ژنو در حقیقت به منزله آن بود که مشت مذاکره کنندگان در برابر طرف های غربی باز و ایران شیفته و شیدای مذاکرات نشان داده شود تا شاید از این منظر انبوه مشکلات اقتصادی کشور حل و فصل شود.
اگرچه با این روش مذاکره کنندگان در طول تمام 7 سال و نیم گذشته هیچ آورده ای از مذاکرات به دست نیاورند اما امروز در حالی که دولت ماه های پایانی مسئولیت خود را پشت سر میگذارد، سناریوی تکراری مذاکرات دوستان و غربگرایان دوباره از سر گرفته شده است.
درحالی که محمدجواد ظریف و سایر اعضای تیم مذاکره کننده این روزها تمام امیدشان به نشست کمیسیون مشترک برجام در وین است که امروز سهشنبه ۱۷ فروردین ماه به صورت حضوری در سطح معاونان و مدیران کل وزارت خارجههای ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) برگزار می شود و آمریکاییها هم اعلام کردهاند که همزمان در وین حضور خواهند داشت برخی دولتمردان چند روزی است که ارسال پالس شیفتگی مذاکرات را در دستور کار خود قرار دادند.
عباس آخوندی در اظهاراتی عنوان کرده اگر روند سال ۹۲ ادامه پیدا کرده بود، الان قحطی تمام ایران را گرفته بود. او گفته ایران بیمار است، ایران مریض است و این ایران را باید معالجه کنیم، قبول کنیم ایران ما دچار تب خیلی شدید است.
اسحاق جهانگیری معاون اول آقای روحانی هم در تازه ترین اظهاراتش ادعا کرده بود که کشور می توانست در شرایطی قرار گیرد که طی یک فرآیند چهار ماهه کالاهای اساسی در کشور یافت نشود اما ما اجازه ندادیم در کشور قحطی به وجود آید!
سناریوی تکراری دولت یک بار دیگر کلید خورده است اما حقیقتا چرا در آستانه هر مذاکره ای دولتی ها از بدبختی و بدهی و مشکلات اقتصادی می گویند آیا این نشان دهنده شیفتگی دولتمردان به مذاکره و غرب است؟!/ دانا
انتهای پیام /
- انجام رایزنیهای امنیتی بین ایران و ازبکستان برای نخستین بار
- برای رفع تحریمها مسیر طولانیتری را در پیش داریم
- تنها گزینه روی میز ایران، لغو عملی همه تحریمها و راستی آزمایی است
- ماهیت توافق جامع همکاریهای ۲۵ ساله ایران و چین
- توافق ۲۵ساله با چین نیاز ایران به FATF را کاهش میدهد
- ربیعی: هیچ مذاکرهای بین نمایندگان ایران و آمریکا صورت نخواهد گرفت
- ماجرای سنگاندازی دولت روحانی در قرارداد ۵۰ میلیارد یورویی با چین
- چرا آمریکا از توسعه همکاری اقتصادی ایران و چین عصبانی است؟
- سند ایران و چین حاوی هیچ تعهدی نیست/ بازار را متعادل میکنیم