
دلهره کشاورزان از قطع آب/ دشت شبانکاره بوشهر آبیاری نوین میطلبد
گام خبر: این روزها کشاورزان صیفی کار شبانکارهای مشغول کشت هندوانه و طالبی هستند و هرساله گلایههایی نسبت به افزایش قیمت آب بها و زمانبندی توزیع آب دارند.به گزارش گام خبر کشاورزی یکی از شغلهای دیرینه مردم بخش شبانکاره میباشد و با سرمایهگذاری دولت میتوان شاهد پایداری و توسعه منطقه بیش از گذشته بود. هدف احداث سد رئیسعلی دلواری در منطقه شبانکاره، آبیاری ۲۴ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی، تولید سالانه ۹۶ مگاوات انرژی برق آبی، کنترل سیلاب، ایجاد اشتغال، جلوگیری از بروز خسارات ناشی از سیل به زمینهای کشاورزی، نخلستانها و تخریب سواحل رودخانهها بوده است.
این روزها کشاورزان صیفی کار شبانکارهای مشغول کشت هندوانه و طالبی هستند و هرساله گلایههایی نسبت به افزایش قیمت آب بها و زمانبندی توزیع آب دارند.
خبرنگار فارس به میان کشاورزان منطقه رفته و به پای صحبت برخی از این افراد نشسته است.
نگرانی کشاورزان از قطع آب
محمدعلی حاجب یکی از کشاورزان بومی منطقه اظهار میکند: بنده جوانیام را در زمینه کشاورزی صرف کردهام و هرساله شاهد افزایش نرخ آب بها و استرس از عدم توزیع آب هستیم و با توجه به افزایش چشمگیر وسایل کشاورزی هزینههای زیادی باید صرف کنیم و در برخی مواقع ضررهای سنگینی متحمل میشویم و اکنون نیز بسیاری از کشاورزان منطقه هنوز به مزارع خود آب ندادهاند و برخی از مدیران آب منطقهای تصمیم به قطع آب را دارند.
در همین حین یک جوان کشاورز فریاد میزند: وام سنگین گرفتهام از اینکه بازار فروش هم خوب باشد یا بد اطلاعی ندارم اما باید مسؤولان با کشاورزان با تعامل بیشتری رفتار کنند و یارانههایی در حوزه خرید گازوئیل و اقلام کار کشاورزی تخصیص دهند.
احداث پروژه شبکه آبیاری دشت شبانکاره
بخشدار شبانکاره بیان کرد: تعدادی از کشاورزان منطقه نسبت به پایان دوره آبدهی آب گلایهمند هستند و میگویند برای آبیاری مزارع خود مدت زمان بیشتری نیاز است که در این راستا با مدیران سازمان آب منطقهای صحبتهایی شده است و این موضوع با پیگیریهای صورت گرفته حل شده است.
سجاد خادمی ادامه داد: پروژه شبکه آبیاری دشت شبانکاره یکی از پروژههای طرح تحول کشاورزی دشتستان است که در هشت هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی دشت شبانکاره اجرا میشود و در سفر اخیر رئیس جمهور ۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای سیستمهای نوین آبیاری در سطح هزار هکتار در این منطقه برای تولید محصولات علوفهای مصوب شده است.
بخشدار شبانکاره تصریح کرد: آغاز روشهای نوین آبیاری به جای سنتی با توجه به وضعیت بارندگی در سالهای آینده بسیار حائز اهمیت است.
خادمی خاطرنشان کرد: بخش شبانکاره یکی از مناطق مهم در تولید صیفیجات میباشد و جمعیت قابل توجهی از مردم به کشاورزی فعالیت دارند و با اجرای سیستم آبیاری نوین میتواند شاهد دگرگونی در این بخش باشیم. / فارس
انتهای پیام /
- استفاده از ظرفیت های حوزه بین الملل برای تأمین منابع ارزی نهاده های کشاورزی
- توسعه کشاورزی استان بوشهر نیازمند اجرای طرح الگوی کشت است
- صدور دامدار کارت با اعتبار 263 هزار میلیارد ریالی در جریان است
- پیشنهاد استاندار بوشهر برای سودآوری بیشتر کشاورزان
- برداشت بیش از 3 هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
- صادرات ۴ محصول کشاورزی برای تنظیم بازار ممنوع شد +سند
- بخشودگی سود و جرائم تسهیلات بانکی کشاورزان بوشهری
- ۱۶ هزار تن کود شیمیایی به کشاورزان بوشهری تحویل شد
- مدرسه شهدای بانک کشاورزی در روستای بنجو بوشهر افتتاح شد
- رشد 31 درصدی پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون توسط بانک کشاورزی استان بوشهر در سال 1400