
شیخ ابوتراب عاشوری، عالمی که هنگام وضو شهید شد
پیروزی انقلاب اسلامی ثمره خون شهیدانی است که با جانفشانی و از خودگذشتگی برای تحقق شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی از هیچ تلاشی دریغ نکردند. "گام خبر" در یک پرونده ویژه به معرفی 18 شهید انقلاب استان بوشهر پرداخته است.به گزارش گام خبر انقلاب اسلامی ایران نقطه عطف و برگ زرینی در تاریخ این کشور است، انقلابی که با آمدن امام خمینی(ره) معمار کبیر انقلاب اسلامی و حمایت و حضور مردم در صحنه مبارزه با رژیم ستم شاهی به ثمر نشست و بساط خار و خاشاک بیگانگان داخلی و خارجی را برچید تا نقطه شروع اسلام ناب محمدی را در این کشور شاهد باشیم. انقلابی که برای ثمر نشستن آن بسیاری از مردم با خدای خود معامله کردند و جان خود را در این تقدیم کردند و این درخت تنومند با خون این شهدا آبیاری شد.
در استان بوشهر نیز مردم آن پیشتاز در مبارزه با رژیم ستم شاهی بودند و در این راه شهدایی را تقدیم انقلاب کردند و با خون خود شعار استقلال، آزادی جمهوری اسلامی را نوشتند. استان بوشهر در پیروزی انقلاب 18 شهید را تقدیم کرده که 7 شهید در شهرستان دشتستان، 6 شهید در شهرستان بوشهر، 4 شهید در شهرستان دشتستان، دو شهید در دیر، یک شهید کنگان، یک شهید گناوه و یک شهید هم در تنگستان بودهاند.
در ادامه به معرفی این شهدا می پردازیم:
عالم شهید حاج شیخ ابوتراب عاشوری
عالم شهید حاج شیخ ابوتراب عاشوری، فرزند شیخ عباس به سال 1312 شمسی در روستای حیدری، از توابع دشتی در خانوادهای روحانی، دیده به جهان گشود.
شهید عاشوری تحصیلات مقدماتی فارسی و قرآن کریم را در کنار پدر و زیر نظر اساتید محلی ادامه داد و سپس با توجه به استعداد و نبوغ او و تأکید اهل علم، مقدمات سفر او به نجف اشرف فراهم شد. زندگی شهید عاشوری را میتوان اینگونه ترسیم کرد: شهید، عالمی بود که درس میداد؛ سخنرانی میکرد؛ حَکَم میشد؛ روابط خانوادگی را مستحکم مینمود؛ به فریاد گرفتاران میرسید؛ وضع مالی فقیران را سر و سامان میداد؛ جوانان را با کتاب، درس و فضیلت آشنا میساخت؛
نماز جماعت میخواند و در خلال همه این اقدامات و فعالیتها هر وقت فرصتی دست میداد و موفقیت ایجاب میکرد، زمینه یک حرکت مردمی و اسلامی را پایهریزی میکرد و پرده از چهره منافقانه رژیم برمیداشت و مردم را آگاه میساخت.
وی در تأسیس بناهای خیریه پیشقدم بود و در ایجاد کتابخانه، مسجد و حسینیه کوششی تمام داشت شهید عاشوری در مبارزات خود علیه رژیم پهلوی شجاعانه و بیپروا از استبدادی که بر جامعه حکمفرما بود سخن میگفت، چنانچه بارها به دست مأموران ساواک بازداشت شد. تا اینکه رژیم پهلوی تاب و تحمل این اقدامات انقلابی را نیاورد و تصمیم به کشتن وی گرفت.
شهید عاشوری در تاریخ 13 آذرماه سال 57 ، هنگامی که مشغول وضو گرفتن بود، پس از حمله مزدوران پهلوی با شلیک مستقیم چند گلوله در حضور خانوادهی خویش به شهادت رسید.
شهید عبدالرسول زاهدی
شهید عبدالرسول زاهدی در تاریخ 15/8/1309 در خانوادهای مذهبی و متدین در بوشهر دیده به جهان گشود. حاج ابراهیم زاهدی (پدر شهید) فرد خیری بود و در حد بضاعت به دیگران کمک میکرد و شهید عبدالرسول زاهدی تا زمانی که زنده بودند در دفتر تجارتخانه پدرش شرکت میکردند و حساب و کتاب تجارتخانه پدرشان را اداره میکردند و بعدها شغلشان را تغییر دادند و کامیونی خریدند و از طریق آن امرار معاش میکردند.
ایشان همیشه برای نماز جماعت به مسجد جامع عطار شهر بوشهر میرفتند و پشت سر حاج سید مصطفی حسینی نماز میخواندند. فضا به گونهای شده بود که مردم بعد از خواندن نماز مغرب و عشاء بیرون میآمدند و از مسجد تا چهار راه نادر فعلی راهپیمایی میکردند و علیه رژیم پهلوی شعار میدادند که در روز 8/10/57 و در هنگامیکه این جمعیت بیرون آمدند مأمورین شهربانی آمدند و تیراندازی کردند و ایشان هم که پیشتاز جمعیت بود، صدمه دید و به درجه شهادت نائل گردید. شهید عبدالرسول زاهدی در بهشت صادق و در قسمت جنوب شرقی قطعه شهدا به خاک سپرده شد.
انتهای پیام /
- گفتمان انقلاب اسلامی در گذر چهلمین سال
- شهید دانشگر، مبارزی که از خون خود گذشت تا جان همرزمش حفظ شود
- مراسم دهه فجر در بوشهر با سخنرانی سردار شریف آغاز میشود
- برنامههای دهه فجر رنگ و بوی فاطمی داشته باشد
- ۱۶۶ میلیارد ریال پروژه بنیاد مسکن بوشهر دهه فجر بهرهبرداری میشود
- آمادگی فضای شهرستان تنگستان برای ایام دهه مبارک فجر /استفاده از ظرفیت بانوان در توسعه تنگستان
- جشنهای انقلاب در روستاهای گناوه پرشور برگزار شود
- «نفوذ» دهه فجر روی آنتن میرود
- برنامههای دهه فجر و ایام فاطمیه با محوریت مردم برگزار شود